Webbinariet är kostnadsfritt och öppet för alla. Det vänder sig till alla som vill veta mer om vad som händer i Arktis, och hur det också påverkar världen utanför Arktis.

Introduktion kring arktisk forskning och Arktiska rådet
Anders Turesson, Ordförande för AMAP (Arktiska rådets arbetsgrupp för miljöövervakning och -utvärdering) till maj 2021, Sveriges tidigare chefsförhandlare i FN:s klimatförhandlingar.

Klimatförändringarna i Arktis
Johanna Mård, Forskare vid Institutionen för geovetenskaper och projektkoordinator för Centrum för naturkatastroflära på Uppsala universitet.

Klimatpåverkande luftföroreningar
HC Hansson, Professor vid Institutionen för miljövetenskap på Stockholms universitet.
Annica Ekman, Professor vid Meteorologiska institutionen på Stockholms universitet.

Klimatförändringar och miljögifter i Arktis
Cynthia de Wit, Professor och ställföreträdande prefekt vid Institutionen för miljövetenskap på Stockholms universitet.
Michelle Nerentorp, Doktor i miljökemi, forskare vid IVL Svenska Miljöinstitutet AB.

Avslutande reflektioner
Johan Kuylenstierna, Adjungerad professor vid Institutionen för naturgeografi på Stockholms universitet, Ordförande för Klimatpolitiska rådet.

Moderator: Tove Lundeberg, Naturvårdsverket, Sveriges representant i AMAP

Klicka på länken för att anmäla dig: https://invajo.com/l/4qvy4wvR8G

Webbinariet är en del av ”I väntan på Klimatforum”, en webbinarieserie som tar upp olika aktuella klimat- och luftfrågor.

Övriga webbinarier i serien hittar du på Naturvårdsverkets webbplats.