Under klimattoppmötet COP 26 medverkar Alasdair Skelton först på plats på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm där det sker forskarmöten och livesändningar varje dag. Han kommer också att resa till Glasgow med tåg för att själv vara med under klimattoppmötet. Foto: Caroline Falkman/Stockholms universitet

Alasdair Skelton sitter på en av stolarna i det utrymme som Bolincentret och Researchers Desk lånar på bottenvåningen i Kulturhuset i Stockholm och följer utsändningen från ICCI:s paviljong på COP26 i Glasgow. ICCI är en förkortning för International Cryosphere Climate Initiative och kryosfären är den del av jordens yta och atmosfären som består av is och snö. Just nu är det lugnt med besökare, men förutom intresserad allmänhet har han under den första dagen sedan öppnandet 31 oktober hunnit prata med P4 Stockholm och Svenska Dagbladet. Vi drar oss åt sidan till den nästan öde barnvagnsparkeringen intill för att varken störa eller störas.

Trots 20 år i Sverige går det att ana rötterna i skotska höglandets största stad Inverness när Alasdair ibland byter till engelska för något ord i en mening. Han är tydlig med vad han hoppas få ut av dagarna på Kulturhuset.

Läs hela artikeln på SUs nyhetssida