Events Calendar

Östersjöcentrum | Baltic Breakfast

Baltic Breakfast| Kemikalier i varor – går det att bedöma flödet till Östersjön?

EVENEMANG
Datum: 26 september 2018 08.30–09.15
Plats: Klara Eat & Meet Scandic Hotel Klara, Slöjdgatan 7, Stockholm eller via vår livesändning på denna sida.


Välkommen till Baltic Breakfast den 26 september där vi diskuterar kemikalier i varor och varför vi behöver ha större tillgång till information om vad de innehåller.
Foto: DocChewbacca under CC BY-SA 2.0

Idag finns begränsat med information om den kemiska sammansättningen av konsumentartiklar. Det gör att det är svårt att uppskatta vilka kemikalier som släpps ut i stora mängder till Östersjön. Bristen på kemiska ingredienslistor för konsumentartiklar utgör också en barriär för att genomföra en cirkulär ekonomi med giftfria materialcykler.

Under seminariet kommer vi att titta på hur stort problemet är med emissioner av kemiska ämnen från varor. Går det att säga något om flödena till Östersjön? Vad innebär det? Vad skulle behöva ändras på politisk väg för att möjliggöra bättre tillgång till information om vad varor faktiskt innehåller?

Välkomna till en frukost med ämnesfördjupning från olika vinklar utifrån nuvarande kunskapsläge. Det finns också möjlighet att diskutera med de medverkande talarna.

Läs mer och anmäl dig senast den 24 september....


 

 

 

Back

JEvents v2.2.3   Copyright © 2006-2012

Bolin Centre for Climate Research
A collaboration between Stockholm University, KTH and the Swedish Meteorological and Hydrological Institute | Web administrator This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.