Events Calendar

Baltic Breakfast | Framgångsrika åtgärder för havet – vad kan vi lära oss?

Baltic Breakfast: Framgångsrika åtgärder för havet – vad kan vi lära oss?

EVENEMANG
Datum: 13 februari 2019 08.30–09.15
Plats: Scandic Klara Eat & Meet

Välkommen på Baltic Breakfast den 13:e februari 2019 där vi dyker ner i några goda exempel på framgångsrika havsåtgärder i syfte att bidra till miljömålsberedningens havsuppdrag.

Miljömålsberedningen fick förra året i uppdrag av regeringen att till december 2020 föreslå en strategi för förstärkt åtgärdsarbete för bevarande och hållbart nyttjande av hav och marina resurser.

Miljömålsberedningen ska under dessa två år analysera om det behövs ytterligare styrmedel och åtgärder för att säkerställa nödvändig kunskaps­försörjning. Detta för att effektivt kunna utforma och använda förvalt­nings­verktyg som exempelvis nätverk av marina skyddade områden och eko­system­baserad havsplanering.

För att framgångsrikt ta fram nya åtgärder behöver man titta bakåt. Forskaren Kjell Larsson gör en tillbakablick och berättar om ett urval av nationella och internationella regelverk och åtgärder som införts tidigare för att skydda havsmiljön. Vilka effekter har dessa regelverk och åtgärder fått? Hur lång tid har det i allmänhet tagit från upptäckten av ett miljöproblem i närliggande hav till åtgärd och en eventuell förbättring?

Därefter får Emma Nohrén, ordförande för Miljömålsberedningen, ge sina reflektioner och berätta om miljömålsberedningens fortsatta arbetet framåt.

Medverkande
Kjell Larsson, professor i sjöfartsvetenskap, Linnéuniversitet
Emma Nohrén, ordförande för miljömålsberedningen

Läs mer och anmäl dig senast den 11 februari....


 

 

 

Back

JEvents v2.2.3   Copyright © 2006-2012

Bolin Centre for Climate Research
A collaboration between Stockholm University, KTH and the Swedish Meteorological and Hydrological Institute | Web administrator This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.