Välkommen till forskarbordet i Kungsträdgården

Alasdair Skelton, en av Bolincentrets föreståndare, berättar om vad som händer idag.

Alasdair Skelton i KungsträdgårdenVad händer idag Alasdair?
I samband med den globala klimatstrejken idag den 24 maj anordnas en Researchers Desk i Kungsträdgården i Stockholm kl. 08.00-16.00.

Vilka deltar?
Forskare, som alla har en stark koppling till klimatet, medverkar som individer och inte som representanter för t ex Stockholms universitet eller Bolincentret. För mig är detta en viktig del av det som inom akademin kallas för tredje uppgiften (det finns tre huvuduppgifter inom akademin 1. Forska. 2. Undervisa. 3. Informera allmänhet om forskningsresultaten). Jag utgör en del av en mycket stor grupp klimatforskare som anser att klimatforskningen visar att den oro, som de unga som protesterar känner, är berättigad.

Alasdair Skelton i KungsträdgårdenVarför gör du detta?
För att allmänheten ska få tillgång till vetenskapligt granskad fakta om klimatet och klimatförändringen.