Bild från det livesända avslutet under Klimatfestivalen 2020, där besökare fick hänga med bakom kulisserna och kika in i växthuset på Institutionen för ekologi, miljö och botanik.

Efter två fullspäckade dagar med digitala aktiviteter och populärvetenskapliga föreläsningar avrundar vi Klimatfestivalen 2021 med ett storslaget livesänt avslut på fredagen den 21 maj. 

Vi direktsänder från Aula Magna på Stockholms Universitet, vi bjuder på forskningsnytt, ni får hänga med bakom kulisserna för att lära er mer om hur klimatforskning går till och ni kommer att få chansen att vara en del av ett nytt forskningsprojekt om pandemin och klimatet. Detta och mycket mer kommer alltså att ske under det livesända avslutet! 

Dagen är öppen för alla, men vi vill att skolklasser föranmäls av sin lärare. Det livesända avslutet bokas HÄR. Klicka på registrera för att boka det livesända avslutet.

 

Preliminärt program

10.00 Välkomna!
10.05 Klimatforskningsnytt, vi presenterar den senaste klimatforskningen från centret.
10.25 Bakom kulisserna, hur går klimatforskningen till egentligen?

11.00 Rast 15 min

11.15 Hur vet vi vad det var för klimat förr? Om proxies och sädestionde.
11.35 Från forskning till nyhet. Hur hamnar ett klimatforskningsresultat på Rapport?

12.00 Lunchrast

13.00 Finns det permafrost i Sverige och vad händer om marken tinar?
13.25 Vetenskapliga klimatsvar - vad är sant och vad är falskt om klimatförändringarna? Få svar på allehanda klimatfrågor från klimatforskare och experter.

14.00 Rast 15 min

14.15 Live labbet - Utopian Stories
14.55 Tack för i år!

Anmäl er här: anmälan öppnar 1 mars