Här kan du se det livesända avslutet från årets Klimatfestival! 
Under det livesända avslutet presenterade Bolincentrets två föreståndare Nina Kirchner och Alasdair Skelton den senaste klimatforskningen. Vi har hälsat på hos forskare, tittat in i labben och besökt forskningsstationer. Dagen avslutades med en frågestund där våra kunniga klimatforskare och experter svarade på allmänhetens klimatfrågor.

Programledare för dagen var:

Freddy Grip, Edutainer och vetenskapskommunikatör på Vetenskapens Hus, aktuell från tv-programmet Talang i TV4 där han blandar utbildning och nöje på nya spännande sätt.

Nina Kirchner, föreståndare för Bolincentret för klimatforskning, glaciärforskare och universitetslektor vid Institutionen för naturgeografi.

Program

Astrid Söderbergh Widding, rektor vid Stockholms universitet, hälsar välkommen.

 

 

Klimatforskningsnytt | Bolincentrets föreståndare Nina Kirchner och Alasdair Skelton presenterar den senaste klimatforskningen från centret.

 

 

Hälsningar från KTH, SMHI, Askölaboratoriet och Tarfala forskningsstation | Följ med till olika platser där klimatforskningen sker.

 

 

kliMAT | Live-matlagning på scen med kocken Johan Gottberg, Restauranglabbet och forskaren Line Gordon, Stockholm Resilience Center som diskuterar klimatsmart mat medan de lagar mat.

 


Virtuell rundvandring på Stockholms universitet | Vi besöker dendrokronologilabbet, kollar in i iskärnor från hela världen, tar en rundvandring i Institutionen för ekologi, miljö och botaniks växthus, hälsar på Metrologiska institutionen och undersöker deras fältinstrument samt tittar in i Institutionen för miljövetenskaps luftlabb.

 

 

Vetenskapliga klimatsvar | Vad är sant och vad är falskt om klimatförändringar? Under en timme svarar klimatforskare och experter på allmänhetens klimatfrågor. I panelen deltar:

  • Anna-Karin Nyström, enhetschef för Klimatmålsenheten vid Naturvårdsverket
  • Alasdair Skelton, föreståndare för Bolincentret för Klimatforskning och professor i geokemi och petrologi vid Institutionen för geologiska vetenskaper, Stockholms universitet  
  • Pia Hultgren, meteorolog vid SVT med licentiatexamen i dynamisk meteorologi
  • Michael Tjernström, professor i gränsskiktsmeteorologi vid Meteorologiska institutionen, Stockholms universitet.
 

 

Tack för att du tittade, vi ses igen nästa år!